storsteinsfjellet

Med sine 1893 meter er Storsteinsfjellet det høyeste fjellet i Narvik kommune og det høyeste fjellet nord for Salten. Toppen er omgitt av isbreer på alle kanter og for å nå toppen kreves det derfor brekryssing.

Storsteinsfjellet ligger på et fjellplatå mellom Skjomdalen og grensen til Sverige. Det går grusvei opp til dette fjellplatået fra Skjomdalen nesten helt frem til foten av fjellmassivet som utgjør Storsteinsfjellet og man starter turen på ca. 700 meter over havet.

Normalveien til Storsteinsfjellet følger stier og relativt lettgått terreng gjennom et spektakulært morenelandskap frem til brefronten på litt over 1000 meter over havet. Herfra går turen mot toppen over bre. Breen er ikke spesielt bratt og er relativt enkel å krysse, men de høyere delene er som oftest dekket av snø som skjuler store bresprekker og det er derfor fornuftig å binde seg inn i tau. De siste par hundre meterne til toppen går over fjell og her består terrenget av litt enkel klatring og rangling hvor det kan være greit å bruke tau. Fra toppen er det en spektakulær utsikt over hele Ofoten og videre. Returen fra toppen går samme vei som oppturen. For å komme seg til breen fra toppflanken må man gjøre en kort nedfiring.

For de som har lyst på en mer utfordrende tur, kan østryggen på Storsteinsfjellet anbefales på det varmeste. Anmarsjen til denne følger normalveien frem til brekryssingen, men går opp i mot et skar på ca. 1400 meter over havet hvor østryggen starter. Ryggen består av en tidvis veldig smal og eksponert egg som byr på mye morsom og spennende rangling og lett klatring og et par punkter som krever nedfiring. Klatringen er aldri veldig krevende og de vanskeligste punktene ligger opp mot grad 4, men ryggen går litt opp og ned og det er mye terreng som må forseres for å komme til toppen. Dette er en tur som passer for de som føler seg relativt komfortabel i utsatt terreng og man bør være i god form. Returen fra toppen følger normalveien.

 

 

 

Normalveien

 

Lengde:

Ca. 20 km og 1300 høydemeter totalt.

 

Tidsbruk:

8-10 timer

 

Utstyr:

Krever klatreutstyr. Alt nødvendig klatreutstyr er inkludert i prisen.

 

Pris:

Det er maks 3 gjester per guide på normalveien.

 

1 gjest: 4500;-

 

2 gjester: 5750;-

 

3 gjester: 7500;.

 

 

Østryggen

 

Lengde:

Ca. 20 km og 1600 høydemeter totalt.

 

Tidsbruk:

10-12 timer

 

Utstyr:

Krever klatreutstyr. Alt nødvendig klatreutstyr er inkludert i prisen.

 

Pris:

Det er maks 2 gjester per guide på normalveien.

 

1 gjest: 6000;-

 

2 gjester: 7500;-

 

 

Send forespørsel 

Navn *
Navn