rombakstøtta

Rombakstøtta er Narvik`s signaturtopp og lett synlig fra sentrum av byen. Tøtte er et lokalt ord for jente og Rombak kommer fra fjorden som denne tøtta troner over.

Turen til toppen starter fra parkeringen ved byens vannverk på 200 meters høyde  og går inn i Tøttadalen på god sti. Etter en marsj på ca. km og ved ca. 600 meters høyde, er man i gang med selve fjellet.  Ved rundt 900 meter kan man velge mellom normalveien og vestryggen.

Normalveien er en relativt grei fjelltur som går under sydsiden av Rombakstøtta og så snirkler seg opp østryggen til toppen. Denne turen går over steinur og krever litt klyving/enkel rangling til toppen, men involverer ikke klatring og det er ikke nødvendig med annet en normalt turutstyr for en litt bratt fjelltur.

Vestryggen er en annen historie. Denne går opp en ganske markert og luftig rygg til toppen av Rombakstøtta, og involverer klatring opp til rundt grad 4+. Turen langs ryggen begynner på ca. 1000 meters høyde og byr på rundt 200 meter med klatring og rangling. Utsikten langs ryggen er upåklagelig og omgivelsene er luftige. Turen langs vestryggen krever klatreutstyr og bruk av tau, men man må ikke være en erfaren klatrer for å kunne gjennomføre turen.

Normalveien

Lengde:

Ca. 1000 høydemeter og 15 km.

 

Tidsbruk:

6-8 timer

 

Utstyr:

Krever vanlig turutstyr for litt brattere fjellturer. Gode og stabile fjellstøvler er å anbefale.

 

Pris:

Det er maks 6 gjester per guide på normalveien.

 

1-4 gjester: 3500;.

 

5-6 gjester: 4500;-

 

Vestryggen

 

Lengde:

Ca. 1000 høydemeter og 15 km. Involverer ca. 200 meter med klatring og rangling opp til ca. grad 4+.

 

Tidsbruk:

7-10 timer

 

Utstyr:

Krever klatreutstyr. Alt nødvendig klatreutstyr er inkludert i prisen.

 

Pris:

Det er maks 2 gjester per guide på vestryggen.

 

1 gjest: 4000;-

2 gjester: 5500;-

 

Send forespørsel 

Navn *
Navn