partisanleden

Partisanleden er en fullblods ryggtravers som starter med en gondoltur og ender opp med en vandring på gode stier ut av Tøttadalen til parkeringen ved vannverket til Narvik by. Underveis har man lagt bak seg en tidvis svært luftig ryggtravers mellom Àidarascohkka (1272moh) og Beisfjordtøtta (1448moh).  Dette er en bynær naturopplevelse som byr på et eksotisk eventyr med fantastisk utsikt.

Turen starter med gondolen i Narvikfjellet skianlegg.  Denne går opp til Fjellheisrestauranten på 656 moh, og herfra er det en enkel fottur på gode stier til Àidarascohkka (som lokalt også er kjent som tredjetoppen). Det er nå det begynner å dra seg til. Fra Àidarascohkka er det en rappell ned til ryggen videre mot Moskocohkka. Til å begynne med er ryggen bred og fin, men den blir etter hvert veldig smal og luftig. Ned fra Moskocohkka er det nødvendig med en noen korte rappeller og/eller nedklatringer, så her må tauet fram igjen. Tauet vil være til god hjelp til man er i skaret mellom Moskocohkka og Beisfjordtøtta på ca. 1100moh. Turen videre herfra til toppen av Beisfjordtøtta, består av forholdvis enkel rangling og klyving. Veien ned fra toppen av Beisfjordtøtta går langs normalveien, som følger nordvestryggen ned til Tøttadalen. Ryggen består av mye grovsteinet ur. Returen tilbake til sivilisasjonen går langs gode stier ut Tøttadalen.

Partisanleden er en  lang og seriøs tur. Når man først har startet på ryggen mellom Àidarascohkka og Beisfjordtøtta, er det ingen enkel måte og returnere på eller å komme seg ned av fjellet. Turen går langs luftig og utsatt terreng, og på grunn av disse faktorene lar den seg kun gjøre i tørt vær.  Det er også en lang tur, bare ryggen er over 3 km lang, og den går over tidvis krevende og utsatt terreng. Samtidig består de mest utsatte og luftige partiene av rappeller og/eller nedklatring, og det er ikke nødvendig med klatreerfaring for å gjøre turen.

 

Lengde:

Ca. 1000 høydemeter stigning og 1400  høydemeter nedstigning.  Ca. 15 km i lengde.

 

Tidsbruk:

10-14 timer

 

Utstyr:

Krever klatreutstyr. Alt nødvendig klatreutstyr er inkludert i prisen.

 

Pris:

Det er maks 2 gjester per guide på normalveien.

 

1 gjest: 6000,- 

 

2 gjester: 7500,- 

 

 

Send forespørsel 

Navn *
Navn