• Narvikfjellet (map)
  • Narvik

Narvikfjellet og Opp+Ned Fjellføring arrangerer frikjøringskurs for ungdom i vinterferien 2018. 

Kurset går over fire dager, og har som målsetning å gi innføring i grunnleggende ferdigheter for frikjøring utenfor preparerte løyper. Kurset vil for det meste foregå ute i snøen og terrenget rundt omkring i Narvikfjellet, og passer for deg som har kjørt en del på ski og som ønsker å lære mer om frikjøring, snø og snøskred og tryggere ferdsel utenfor preparerte løyper. 

Tema:
• Grunnleggende snøkjennskap
• Skredlære
• Praktisk erfaring med terrengvurdering
• Turplanlegging
• Kameratredning
• Bruk av kart og kompass
• Bruk av digitale verktøy og smarttelefon for turplanlegging og gjennomføring av tur
• Hvor finner vi den gode snøen?
• Innføring i bruk av øks og stegjern
• Rappellering med ski
• Skiteknikk


Pris: 4500;-

Prisen inkluderer lån av klatreutstyr og boken ”Skikompis”. Obligatorisk skredutstyr (spade, søkestang og sender/mottaker) kan leies av Narvikfjellet (må bookes i god tid før kurset). For kursdeltakere tilbyr Narvikfjellet 25% rabatt på leie av utstyr under kurs.

Heiskort er ikke inkludert i prisen. For deltakere uten årskort gis det 100;- kroner i rabatt per dag. 

Kursansvarlig er den lokale skiguiden Marius Opdahl Larsen. Han er internasjonalt sertifisert Tindevegleder og jobber med kurs og guiding på heltid. Marius er fra Narvik og løypene i Narvikfjellet og terrenget utenfor har vært en fast lekeplass på vinteren og han ser frem til å dele sin kunnskap og erfaring med skikjørende ungdom i vinterferien. Med på laget er også den gamle frikjøringshelten Terje Larsen . Han vil være ansvarlig for skiteknikkbiten på kurset. 


Tidspunkt:
19. – 22. Februar 2018

Aldersgrense 15 år.

For påmelding eller spørsmål om kurset, ta kontakt på post@oppogned.com eller på telefon 48157144.