innføringskurs klatring 

 
 

Opp+Ned Fjellføring tilbyr innføringskurs i klatring med naturlige sikringer. Kurset går over 3 dager og passer for deg som ønsker å lære grunnleggende metoder for klatring på egne sikringer i fjellet. 

Kursplan:

Dag 1:
Den første dagen på kurset vil foregå i et øvingsfelt som Leirvik, Kleivhøgda eller Haugfjell. På denne dagen vil vi gå gjennom grunnleggende sikringsmetoder for led- og topptausklatring. Det vil også være en innføring i bruk av naturlige sikringer (kiler og kamkiler) og hvordan man bygger en standplass. I løpet av dagen vil vi også gå gjennom metodene for og gjennomføre rappellering. Det vil selvsagt også bli en del klatring i løpet av dagen og vi vil da også få sett litt på grunnleggende klatreteknikk.

Dag 2:
På dag to vil vi også være i øvingsfelt. På denne dagen vil vi ha fokus på å praktisere det vi gikk gjennom på dag èn, hvor deltakerne vil få prøve å sette egne sikringer og bygge standplass og rapellfester. Vi vil også gå gjennom metodene for ledklatring på egne sikringer og øve på dette. 

Dag 3:
Den tredje dagen på kurset er en turdag hvor vi vil klatre en flertaulengders rute. Aktuelle turmål er Haugfjell, Kugelhorn eller Eidetind.

Pris:
4200; NOK pr. pers. Maksimalt 3 deltaker per veileder. Det må være minimum 2 deltakere for å gjennomføre kurset. Kurset vil gjennomføres på bestilling. Tidsrom: Medio juni til medio september.